Új szerzőket keresünk!

Várjuk mindazon történészek, levéltárosok, régészek, muzeológusok, néprajzosok, nyelvészek, könyvtárosok, antropológusok stb. jelentkezését, akik szívesen publikálnának a Napi Történelmi Forrás online történeti folyóiratba!

Szerzőktől cikket az alábbi két formában tudunk megjelentetni:

  1. Vendégszerzőként
  2. Állandó szerzőként

 Jelentkezés feltételei:

Minden szerzőtől a napitortenelmiforras@gmail.com címre egy rövid szakmai önéletrajzot és egy publikációs listát várunk a legfontosabb cikkeikből. Ha utóbbi közül van olyan, amit a jelentkező szívesen ajánlana a figyelmünkbe, és elérhető online (pl. academia.edu-n stb.), akkor azt linkkel is kérjük.
Formai követelményeink az alábbiak egy-egy cikkel kapcsolatban:

  1. Az ntf.hu-n megjelenő írásokat az MTMT-ben fel lehet venni, ezért a követelményeink szigorúbbak. Minimum 7000 karakter, maximum 25 000.
  1. Minden egyes cikkhez kérünk három képet, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a témához, és kérjük megjelölni a kép forrását. Utóbbinak jogtisztának és szakmailag értékelhetőnek kell lennie.
  1. A 444.hu-ra elsősorban a könnyedebb, és a nagyközönségnek szóló cikkeket szánjuk. Terjedelmi korlát itt nincs, 6000-8000 karaktert szoktunk ajánlani. A lábjegyzetek itt elmaradhatnak, a cikkek végén a szakirodalmat kérjük feltüntetni.

Az egyéb felmerülő kérdéseket a megadott e-mail címre várjuk!

Balogh-Ebner Márton, főszerkesztő

György Sándor, főszerkesztő-helyettes

Kanyó Ferenc, főszerkesztő-helyettes

Budapest, 2017. június 8.

A felhívás teljes terjedelemben letölthető az alábbi linken PDF formátumban:

20170608_publikacios-felhivas

Facebook Kommentek